dinsdag 29 januari 2013

patroon baby cape


Gehaakte Babycape.

Materiaal 7 bollen (100% ) acryl voor haaknaald of pen 3-3 ½ looplengte 160 meter per 50 gram.
Haaknaald 4 en 5.

De pas en de omslag van de capuchon is met haaknaald 4.
De cape is met haaknaald 5.

1 waaier = 9 stokjes in 1 steek.
2 samen gehaakte stokjes= met een omslag 1 lus ophalen-met een omslag 2 lussen van de naald afhaken-met een omslag 1 lus ophalen- met een omslag 2 lussen van de naald afhaken- met een omslag alle lussen van de naald afhaken.

Patroonsteek.
1e toer 2 losse in de 2e vaste 1 vaste- // 3 vasten overslaan-in de volgende vaste 1 waaier- 3 vaste overslaan- in de volgende vaste 1 vaste. Vanaf // steeds herhalen.
2e toer 1 losse- 1 vaste in de eerste vaste- // op elk stokje van de waaier 1 vaste- de vaste overslaan. Vanaf // steeds herhalen. Aan het eind van de toer wel een vaste op de laatste vaste haken.
3e toer. 4 lossen – in de 4e vaste 2 samengehaakte stokjes- 3 lossen- 1 vaste overslaan- 1 vaste in de volgende vaste- 3 lossen – 1 vaste overslaan- 2 samen gehaakte stokjes in de volgende vaste- // 4 vasten overslaan- 2 samengehaakte stokjes in de volgende vaste- 3 lossen – 1 vaste overslaan- 1 vaste in de volgende vaste – 3 lossen – 1 vaste overslaan – 2 samengehaakte stokjes in de volgende vaten. Vanaf // steeds herhalen. Eindigen met 1 stokje in de laatste vaste.
4 e toer. 1 losse- 1 vaste tussen het eerste stokje en de samen gehaakte stokjes - // 3 vasten om de boog van 3 lossen – 1 vaste op de vaste – 3 vaste om de boog van 3 losse – 1 vaste tussen de 2x2 samen gehaakte stokjes. Vanaf // steeds herhalen. De laatste vaste i.p.v. tussen de 2x2 samen gehaakte stokjes om de keerlosse haken.
5 e toer. 3 lossen – 4 stokjes in de eerste vaste = 1 halve waaier -// 3 vasten overslaan – 1 vaste in de volgende vaste – 3 vasten overslaan – 1 waaier in de volgende vaste. Vanaf // steeds herhalen. Eindigen met 3 vaste overslaan – 1 vaste in de volgende vaste – 3 vasten overslaan – 1 halve waaier (5 stokjes) in de laatste vaste.
6e toer. 1 losse – op alle stokjes van de waaiers elk 1 vaste haken, de tussenliggende vaste overslaan, de laatste vaste op de 3e losse van het keren.
7e toer. 1 losse – 1 vaste op de eerste vaste -// 3 lossen- 1 vaste overslaan – 2 samen gehaakte stokjes in de volgende vaste – 4 vasten overslaan – 2 samen gehaakte stokjes in de volgende vaste- 3 lossen – 1 vaste overslaan – 1 vaste in de volgende vaste. Vanaf // herhalen.
8e toer. 1 losse- 1 vaste op de eerste vaste- // 3 vaste om de boog van 3 losse – 1 vaste tussen de 2x2 samen gehaakte stokjes – 3 vaste om de boog van 3 lossen – 1 vaste op de vaste. Vanaf // steeds herhalen.
9e toer. 1 losse – 1 vaste op de eerste vaste - // 3 vasten overslaan – 1 waaier in de volgende vaste – 3 vasten overslaan – 1 vaste in de volgende vaste. Vanaf // steeds herhalen.
De 2e tot 9e toer steeds herhalen.

Pas.
De gehel cape wordt vanaf de hals naar beneden gehaakt 82 lossen opzetten.
1e toer. In de 4e, 5e, 6e, en 7e losse 1 stokje -// in de volgende losse 2 stokjes – in de volgend 4 losse elk een stokje. Vanaf // steeds herhalen ( 94 stokjes).
2e toer en alle even toeren. 1 losse – op elk stokje van de vorige toer 1 vaste haken.
3e toer. 3 lossen - op de eerste 5 vasten elk een stokje -// op de volgende vaste 2 stokjes – op de volgende 5 vasten elk een stokje. Vanaf // steeds herhalen. Eindigen met op de volgende vaste 2 stokjes – op de laatste 4 vasten elk een stokje. (109 stokjes).
5e toer 3 lossen- op de eerste 5 vasten elk een stokje -// op de volgende vaste 2 stokjes- op de volgende 6 vaste elk een stokje . vanaf // steeds herhalen. Eindigen met in de volgende vaste 2 stokjes – op de laatste 5 vasten elk 1 stokje. (124 stokjes).
7e toer. 3 lossen – in de eerste 6 vasten elk een stokje- // in de volgende vasten 2 stokjes – in de volgende 7 stokjes elk een stokje. Vanaf // steeds herhalen. Eindigen met in de volgende vaste 2 stokjes – op de laatste 5 vasten elk 1 stokje (139 stokjes).
9e toer 3 lossen- in de eerste 8 vasten elk een stokje - // in de volgende vaste 2 stokjes – in de volgende 10 stokjes elk een stokje. Vanaf // steeds herhalen. Eindigen met in de volgende vaste 2 stokjes – in de laatste 9 vasten elk een stokje. (151 stokjes).
10e toer als 2e toer. Dit was de laatste toer van de pas.

Dan patroonsteek haken, de eerste toer is de goede kant van het werk.
Haken tot een lengte van 45 centimeter gemeten vanaf de pas.
Eindigen met een 2e patroontoer, echter in deze toer op het middelste stokje van elke waaier 3 vasten haken.
Langs de beide voorkanten haken als volgt. Eerst langs de rechter voorkant. Op de verkeerde kant van het werk aanhechten onderaan de cape op de hoek en langs elke vaste 1 vaste haken en langs elk stokje of keerlossen 2 vasten haken. Op de hoek bij de hals omkeren met 1 lossen en terughaken als in de 9e patroontoer. Dan de 2e patroontoer haken echter op het middelste stokje van elke waaier steeds 3 vasten haken.
Deze 3 toeren ook langs het linkervoorpand haken. De 2e toer beginnen met die steek waar de 2e toer van het rechter voorpand mee geëindigd is.
Langs de hals haken als volgt. Op de hoek van de hals aanhechten op de goede kant van het werk- 4 lossen -//1 lossen van de opzet overslaan – 1 stokje in de volgende lossen – 1 losse vanaf // steeds herhalen.
Eindigen met een stokje op de volgende hoek. Keren met 1 lossen en om elke boog van 1 losse 2 vasten haken – eindigen met een vaste in de 3e keerlossen.

Capuchon. 90 lossen opzetten.
1e toer. In de 2e en elke volgende opzetlosse 1 vaste haken.
Dan patroonsteek haken tot een totale lengte van 19 centimeter.
Eindigen met een 4e of 8e patroontoer. De draad afbreken. Voor de omslagrand, op de verkeerde kant langs de opzet haken. Aanhechten op de hoek – 3 lossen en in elke opzetlossen 1 stokje haken.
Volgende toer. 1 losse – op elk stokje 1 vaste haken.
Volgende toer. 3 lossen – op elke vaste een stokje haken.
De laatste 2 toeren herhalen tot er in totaal 4 vasten toeren en 4 stokjes toeren gehaakt zijn.
De rand op de eerste vastentoer van de capuchon omvouwen en onder een vochtige doek laten drogen. De capuchon dubbelvouwen en de achternaad met een stiksteekje sluiten. Langs de onderkant 1 toer vasten haken als de eerste toer van het omhaken van de voorkant van de cape. Hierbij de rand meehaken.
Met deze vasten toer de capuchon aan de laatste vastentoer van de hals van de cape met een stiksteekje naaien.
Uit 6 draden van elk 2 meter lang een koord draaien en door de gaatjestoer rijgen.

Voor de kwast om een stuk karton of een boek van 16 centimeter 130x de wol winden.
Op een plaats doorknippen en de draden met 4 draden in het midden samen knopen. De draden dubbelvouwen en 2 centimeter onder het samenknopen met 4 draden de draden vast omwikkelen en afknopen.
Voor het kapje op de kwast 4 lossen opzetten en met een halve vaste tot een ring sluiten.

1e toer. 1 losse – 6 vasten in de ring. Deze en elke volgende toer sluiten met een halve vasten in de eerste vasten.
2e toer. 1 losse -// in de volgende vaste 2 vasten – in de volgende vast 1 vasten. Vanaf // steeds herhalen.
3e toer. 1 losse -// in de volgende vasten 2 vasten- in de volgende 2 vasten elk een vasten. Vanaf- // steeds herhalen.
4e toer. 1 lossen -// in de volgende vasten 2 vasten – in de volgende 3 vasten elk een vasten. Vanaf // steeds herhalen.
5e toer. 1 losse – in elke vasten een vasten haken.
De 5e toer nog 2x haken. De draad op een afstand van 20 centimeter van het werk afbreken. Dit kapje om de kwast trekken. De 4 draden van het samen knopen in het midden van de draden door de ring van 4 lossen trekken en met deze draden de kwast aan de capuchon naaien. De 20 centimeter lange draad door de laatste vastentoer van het kapje rijgen en samen trekken en aan de draden van het omwikkelen naaien.


Wens je veel haakplezier en succes.

Marianne.
Ik heb hem ook van internet afgehaald.....hij is dus van Marianne

6 opmerkingen:

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Annie hakkenhaar zei

Ik wil graag de babycape haken kun je vertellen met hoeveel lossen ik moet beginnen want het is wel wat ik zoek ben er dus heel blij mee vriendelijke groet Annie

tribbeltje zei

Dag Marion,

Ik wil graag de cape haken voor ons a.s. kleinkind.
Kan je aangeven hoe breed hij wordt met dit patroon?

Alvast hartelijk bedankt,
Diana Labrie

tribbeltje zei

Dag Marion,

Ik wil graag de cape haken voor ons a.s. kleinkind.
Kan je aangeven hoe breed hij wordt met dit patroon?

Alvast hartelijk bedankt,
Diana Labrie

Tietsia zei

Dankjewel, super tof , dat het patroon hier staat. bedankt, Tietsia

Anoniem zei

[url=http://canada-onlinekamagra.net/]Cheap Kamagra[/url] Celebrex No Prescription http://online-synthroidthyroxine.com/